DUMA Fontos információk!

200x150

Minden érkező számára kötelező elolvasni!

Kedves Egyéni versenyzőink és Csapatkapitányaink! 

 

Köszönjük nevezéseteket a 6. Deseda UltraMaraton és Futófesztivál versenyeire és a kerékpártúrára!

 

Regisztráció:

252 km-es távon indulóknak: 2020. július 24. péntek 18 órától 20 óráig.

Később rajtolóknak 2020. július 25. szombat 8-tól a saját rajtjuk előtt egy órával bezárólag.


Versenyközpont:

Kaposvár, Deseda-tó, Toponári Strand és környéke, GPS 46.394308, 17.818567

Figyelem!

Idén 6 óránként váltó- és egyéni, továbbá rövidebb távú- és kerékpáros versenyeket rajtoltatunk! Vedd figyelembe, hogy oda is sokan érkeznek majd meg, tehát légy körültekintő a teljes hétvégén. Különösen azok a csapattagok és kísérők, akik nem az első rajtra érkeznek. Parkoló helyet biztosítunk a régi kemping területén, arról lehet megismerni, hogy "behajtani tilos" tábla van a kapun. A füves területen lehet parkolni, az árnyékos helyeken lehet sátrakat állítani.

 

252 km-es egyéni és váltó rajt:

2020. július 25. szombat 6:00.


A többi váltó-, egyéni- és kerékpáros rajt a versenykiírás szerint.

 

DUMA egyéni és váltó eredményhirdetések:

2020. július 26. vasárnap 16-18 óra között befejezett kategóriánként.

A többi távon a kategóriánkénti 1-3. célbaérkezése után.

 

Meleg étkezések:

Ultra távokon egyéniben és 2-3 fős csapatoknak ingyenes, DE NEKIK IS MEG KELL RENDELNIÜK!!! – desedaultramaraton@gmail.com

A többieknek 6000 Ft/fő a hat étkezés. Lehet választani az étkezések közül, nem kötelező mindet megrendelni, akkor 1200 Ft/adag - július 22. szerda délig beérkezett rendelések alapján:

július 25. szombat 12 óra - csirke raguleves, pogácsa

július 25. szombat 18 óra - csirkés, sajtszószos tészta

július 26. vasárnap 00 óra - gulyásleves, kenyér

július 26. vasárnap 06 óra - virsli, mustár, zsemle

július 26. vasárnap 12 óra - csirkés tokány, rizs

július 26. vasárnap 18 óra - rántott sertéskaraj szendvics - úti csomagnak is jó
Az ételek frissen készítve, egyenként adagolva és csomagolva érkeznek és a megérkezéstől számítva egy órán belül vehetők át a központi frissítőállomáson.

A célnál, a strandon büfék működnek.

 

Frissítőállomások: kb. 5 km, 8 km, 11 km, 14 km/rajt-cél

(nagy meleg esetén mosdási lehetőség 2,5 km-nél)

A pályán a frissítőállomásokon azonos a felszereltség:

Italok: High5 sportital, víz, cola, alkoholmentes sör.

Sósak: ropi, sósmogyoró, vajas kenyér, paradicsom, só.

Édesek: nápolyi, szőlőcukor, mazsola, gyümölcs.

További szolgáltatások: Mobil WC és mosakodási lehetőség a kihelyezett mosdó edényeknél. NEM poharas ivóvízzel. (Hozz magaddal szivacsot, azt is meg tudod nedvesíteni.)

A célnál lévő frissítőállomásnál a fentieken kívül az egyéni és 2-3 fős csapatok résztvevőinek meleg italok: tea, kávé, leves és 6 óránként meleg ételek a menü szerint.

 

Itt kérem meg azokat a futókat, akik váltóban egy kört (vagy felet) futnak, hogy a frissítőasztaloknál az egyéni versenyzőket részesítsék előnyben és az ultratávra kitalált ételeket és italokat ne fogyasszák. Az ő számukra a hagyományos frissítés (víz, High5) áll rendelkezésre.

 

A Deseda-tó partja helyi környezetvédelmi terület. Szemetelni az egész útvonalon tilos. Kizárólag a frissítőállomásoknál lehet a szemetet eldobni. Kérünk Benneteket ennek pontos betartására.

 

Időmérés:

az EvoChip rendszerével a futópályán két helyen, minden körben kb. 8 km-nél és 14 km-nél. Élőben látható minden áthaladás a www.evochip.hu oldalon. Az időmérő chip használata a használati utasítás szerint kötelező! A váltás a chip – bokáról bokára – történő átadásával történik. A chip használatáért egy db ezer Forintos bankjegyet kell letétbe helyezni, melyet a chip visszaadásakor visszaadunk.

 

Orvos és mentőautó a célban és szükség esetén motoros orvos a pályán.

 

Figyelem! Napnyugtától napkeltéig a futópályán lámpa használata kötelező!

 

A versenyközpont mellett egy nagy füves terület található. Ezt számotokra használhatóvá tesszük. Lehetőséget biztosítunk sátrak felállítására. Sőt autóitokkal is ezen a területén parkolhattok. A strandon angol WC-k és hideg vizes zuhanyok rendelkezésre állnak. Ezeket ingyenesen használhatjátok. Ügyeljetek a tisztaságra! A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el. Az éjszakai világítást, a telefonok töltését, stb. nektek kell megoldanotok!

 

Kedvezményes kerékpár- és csónakkölcsönzés, továbbá 10 fős hajóbérlés (akár a vízről szurkolhattok futótoknak) a Fekete István látogatóközpontban a versenyközponttól kb. 300 m-re. Ugyanitt kedvezményes belépőjegyek a Deseda élővilágát bemutató kiállításra a versenyen résztvevőknek.


A versenyről képben és hangban folyamatos híreket adunk a facebook oldalunkon, ezeket a továbbiakban is felhasználjuk promóciós célokra. Kérünk, hogy Ti is használjátok a képek feltöltésénél ezt: #duma2020

 

A versenyig további jó felkészülést kívánunk!

 

Bármilyen kérdés merül fel: desedaultramaraton@gmail.com

 

Üdvözlettel: A 6. Deseda UltraMaraton Csapata nevében

 

Péter Attila

© 1989 - 2021
Designed by Szliczki József