DUMA Fontos információk!

200x150

Minden érkező számára kötelező elolvasni!

Kedves Egyéni versenyzőink és Csapatkapitányaink! 

 

Köszönjük nevezéseteket a 9. Deseda UltraMaraton és Futófesztivál versenyeire és a kerékpártúrára!

 

Regisztráció:

252 km-es távon indulóknak: 2023. július 14. péntek 18 órától 20 óráig.

Később rajtolóknak 2022. július 15. szombat 8-tól a saját rajtjuk előtt egy órával bezárólag.


Versenyközpont:

Kaposvár, Deseda-tó, Toponári Strand és környéke, GPS 46.394308, 17.818567

Figyelem!

6 óránként váltó- és egyéni, továbbá rövidebb távú- és kerékpáros versenyeket rajtoltatunk! Vedd figyelembe, hogy oda is sokan érkeznek majd meg, tehát légy körültekintő a teljes hétvégén. Különösen azok a csapattagok és kísérők, akik nem az első rajtra érkeznek.  A kerékpárút tóval ellentétes oldalán lehet sátrakat állítani. 

 

252 km-es egyéni és váltó rajt:

2023. július 15. szombat 6:00.


A többi váltó-, egyéni- és kerékpáros rajt a versenykiírás szerint. Továbbra is szabad rajtidőpont indulhatnak a váltók, de kérünk arra törekedjetek, hogy biztonságosan, de minél később - az egyéni versenyzők társaságát növelve - érkezzetek célba!

 

DUMA egyéni és váltó eredményhirdetések:

2023. július 16. vasárnap 16-18 óra között befejezett kategóriánként.

A többi távon a kategóriánkénti 1-3. célbaérkezése után.

 

Meleg étkezések:

Ultra távokon egyéniben ingyenes, DE NEKIK IS MEG KELL RENDELNIÜK!!! – desedaultramaraton@gmail.com

A többieknek 10000 Ft/fő a hat étkezés. Lehet választani az étkezések közül, nem kötelező mindet megrendelni, akkor 1900 Ft/adag - július 12. szerda délig beérkezett rendelések alapján (az általános elégedettség miatt az étlap azonos a tavalyival):

július 15. szombat 12 óra - csirke raguleves, pogácsa

július 15. szombat 18 óra - csirkés, sajtszószos tészta

július 16. vasárnap 00 óra - gulyásleves, kenyér

július 16. vasárnap 06 óra - virsli, mustár, zsemle

július 16. vasárnap 12 óra - csirkés tokány, rizs

július 16. vasárnap 18 óra - rántott sertéskaraj szendvics - úti csomagnak is jó
Az ételek frissen készítve, egyenként adagolva és csomagolva érkeznek és a megérkezéstől számítva egy órán belül vehetők át a központi frissítőállomáson. A csomagoló anyagokat és a maradék ételeket is visszagyűjtjük a higiénia miatt. Ne dobd a szemétgyűjtőbe!

A célnál, a strandon büfék működnek és nagy szeretettel várnak Benneteket.

 

Frissítőállomások: kb. 5 km, 8 km, 11 km, 14 km/rajt-cél


A pályán a frissítőállomásokon azonos a felszereltség:

Italok: High5 sportital, Primavera 0,5 l ásványvíz, cola, alkoholmentes sör.

Sósak: ropi, sósmogyoró, vajas kenyér, paradicsom, só.

Édesek: nápolyi, szőlőcukor, mazsola, gyümölcs.

További szolgáltatások: Mobil WC, papírtörlő, kézfertőtlenítő.

A palackos Primavera továbbvihető, később is jól jön mosakodásra. Gondoskodj kulacsövről, hogy kényelmes legyen. A palack és a kupak csak a frissítőállomás 30 m-es szemetelési zónájában dobható el vagy a következő állomásig el kell vinni.

A célnál lévő frissítőállomásnál a fentieken kívül az egyéni résztvevőknek meleg italok: tea, kávé, leves és 6 óránként meleg ételek a menü szerint.

 

Itt kérem meg azokat a futókat, akik váltóban egy kört (vagy felet) futnak, hogy a frissítőasztaloknál az egyéni versenyzőket részesítsék előnyben és az ultratávra kitalált ételeket és italokat ne fogyasszák. Az ő számukra a hagyományos frissítés (Primavera ásványvíz, High5) áll rendelkezésre.

 

A Deseda-tó partja helyi környezetvédelmi terület. Szemetelni az egész útvonalon tilos. Kizárólag a frissítőállomásoknál lehet a szemetet eldobni. Kérünk Benneteket ennek pontos betartására.

 

Időmérés:

a tájfutók "dugókás" rendszerével a futópályán két helyen, minden körben kb. 8 km-nél és 14 km-nél. Élőben látható minden áthaladás a célban egy nagy TV-n. Az időmérő chip használata a használati utasítás szerint kötelező! Olvasd el a honlapon! A váltás a chip – kézből kézbe – történő átadásával történik. A chip használatáért 2000 ft-t  letétet kell adni, amit a verseny végén visszaadunk. A chip elvesztése esetén a kaució mellett még 8000 Ft-ot kell fizetni.

 

Orvos és mentőautó a célban és szükség esetén motoros orvos a pályán.

 

Figyelem! Napnyugtától napkeltéig a futópályán lámpa használata kötelező!

 

A strandon angol WC-k és hideg vizes zuhanyok rendelkezésre állnak. Ezeket ingyenesen használhatjátok. Ügyeljetek a tisztaságra! A strand szélén az egyéni versenyzők helyezhetik el sátraikat. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el. Az éjszakai világítást, a telefonok töltését, stb. nektek kell megoldanotok!

 

Kedvezményes kerékpár- és csónakkölcsönzés, továbbá 10 fős hajóbérlés (akár a vízről szurkolhattok futótoknak) a Fekete István látogatóközpontban a versenyközponttól kb. 300 m-re. Ugyanitt kedvezményes belépőjegyek a Deseda élővilágát bemutató kiállításra a versenyen résztvevőknek.


A versenyről képben és hangban folyamatos híreket adunk a facebook oldalunkon, ezeket a továbbiakban is felhasználjuk promóciós célokra. Kérünk, hogy Ti is használjátok a képek feltöltésénél ezt: #duma2023

 

A versenyig további jó felkészülést kívánunk!

 

Bármilyen kérdés merül fel: desedaultramaroton@gmail.com

 

Üdvözlettel: A 9. Deseda UltraMaraton Csapata nevében

 

Péter Attila

© 1989 - 2023
Designed by Szliczki József