DUMA Fontos információk!

200x150

Minden érkező számára kötelező elolvasni!

Kedves Egyéni versenyzőink és Csapatkapitányaink! 

 

Köszönjük nevezéseteket az 5. Deseda UltraMaraton és Futófesztivál versenyeire és a kerékpártúrára!

 

Regisztráció:

252 km-es távon indulóknak: 2019. július 26. péntek 18 órától 20 óráig.

Később rajtolóknak szombaton 8-tól a saját rajtjuk előtt egy órával bezárólag.


Versenyközpont:

Kaposvár, Deseda-tó, Toponári Strand és környéke, GPS 46.394308, 17.818567

 

Figyelem!

Idén több alkalommal is egyéni, rövidebb versenyeket rajtoltatunk és kerékpárosokat is várunk! Vedd figyelembe, hogy oda is több százan érkeznek majd meg, tehát légy körültekintő a teljes hétvégén. Különösen azok a csapattagok és kísérők, akik nem az első rajtra érkeznek. Parkoló helyet biztosítunk a régi kemping területén, arról lehet megismerni, hogy "behajtani tilos" tábla van a kapun. A lekaszált nagy területen lehet parkolni, az árnyékos helyeken lehet sátrakat állítani.

 

252 km-es egyéni rajt :

2019. július 27. szombat 6:00.

A csapatok az alábbi rajtidőpontok közül választhatnak:

Szombat reggel 6 órakor az egyéni versenyzőkkel együtt azok, akiknek tervezett idejük 32-36 óra (7:30-8:30-as km-ek) közötti.

Szombat délelőtt 10 órakor, azok, akiknek tervezett idejük 28-32 óra (6:30-7:30 közötti).

Szombat délután 14 órakor azok, akiknek tervezett idejük 28 óránál (6:30-nál) kevesebb.

Ennek az a célja, hogy a verseny vége felé az egyéni és 2-3 fős csapatok ne maradjanak egyedül a pályán. Amikor Ők a legjobban fáradnak, akkor is legyenek társaik. Kérem ennek felelősségteljes betartását!

 

A többi egyéni rajt és kerékpáros rajt a versenykiírás szerint.

 

DUMA egyéni és váltó eredményhirdetések:

2019. július 28, vasárnap 16-18 óra között befejezett kategóriánként.

A többi távon a kategóriánkénti 1-3. célbaérkezése után.

 

Meleg étkezések:

252 km-en egyéniben és 2-3 fős csapatoknak ingyenes, DE NEKIK IS MEG KELL RENDELNIÜK!!! – petiatti@gmail.com

A többieknek 5.500 Ft/fő a hat étkezés. Lehet választani az étkezések közül, nem kötelező mindet megrendelni, akkor 1100 Ft/adag - július 24. szerda délig beérkezett rendelések alapján):

július 27. szombat 12 óra - csirke raguleves, pogácsa

július 27. szombat 18 óra - csirkés, sajtszószos tészta

július 28. vasárnap 00 óra - gulyásleves, kenyér

július 28. vasárnap 06 óra - virsli, mustár, zsemle

július 28. vasárnap 12 óra - csirkés tokány, rizs

július 28. vasárnap 18 óra - rántott sertéskaraj szendvics - úti csomagnak is jó
Az ételek frissen készítve, egyenként adagolva és csomagolva érkeznek és a megérkezéstől számítva egy órán belül vehetők át a központi frissítőállomáson.

A célnál, a strandon büfék működnek és most egy ügyes szakács is jön és VEGÁN ételeket is készít (sajnos MÉGSEM TUD JÖNNI).

 

Frissítőállomások: kb. 5 km, 8 km, 11 km, 14 km/rajt-cél

(nagy meleg esetén mosdási lehetőség 2,5 km-nél)

A pályán a frissítőállomásokon azonos a felszereltség:

Italok: High5 sportital, víz, cola, alkoholmentes sör.

Sósak: ropi, sósperec, vajas kenyér, paradicsom.

Édesek: nápolyi, szőlőcukor, mazsola, gyümölcs.

További szolgáltatások: Mobil WC és mosakodási lehetőség a kihelyezett mosdó edényeknél. NEM poharas ivóvízzel. (Hozz magaddal szivacsot, azt is meg tudod nedvesíteni.)

A célnál lévő frissítőállomásnál a fentieken kívül az egyéni és 2-3 fős csapatok résztvevőinek meleg italok: tea, kávé, leves és 6 óránként meleg ételek a menü szerint.

 

Itt kérem meg azokat a futókat, akik váltóban egy kört (vagy felet) futnak, hogy a frissítőasztaloknál az egyéni versenyzőket részesítsék előnyben és az ultratávra kitalált ételeket és italokat ne fogyasszák. Az ő számukra a hagyományos frissítés (víz, High5) áll rendelkezésre.

 

A Deseda-tó partja helyi környezetvédelmi terület. Szemetelni az egész útvonalon tilos. Kizárólag a frissítőállomásoknál lehet a szemetet eldobni. Kérünk Benneteket ennek pontos betartására.

 

Időmérés:

az EvoChip rendszerével a futópályán két helyen, minden körben kb. 8 km-nél és 14 km-nél. Élőben látható minden áthaladás a www.evochip.hu oldalon. Az időmérő chip használata a használati utasítás szerint kötelező! A váltás a chip – bokáról bokára – történő átadásával történik. A chip használatáért egy db ezer Forintos bankjegyet kell letétbe helyezni, melyet a chip visszaadásakor visszaadunk.

 

Orvos és mentőautó a célban és szükség esetén motoros orvos a pályán.

 

Figyelem! Napnyugtától napkeltéig a futópályán lámpa használata kötelező!

 

A versenyközpont mellett egy nagy füves terület található. Ezt kaszálással számotokra használhatóvá tesszük. Lehetőséget biztosítunk sátrak felállítására. Sőt autóitokkal is ezen a területén parkolhattok. A sátorhelyek mellett mobil WC-ket telepítünk. A strandon angol WC-k és hideg vizes zuhanyok rendelkezésre állnak. Ezeket ingyenesen használhatjátok és ügyeljetek a tisztaságra! A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el. Az éjszakai világítást, a telefonok töltését, stb. nektek kell megoldanotok!

 

Kedvezményes kerékpár- és csónakkölcsönzés, továbbá 10 fős hajóbérlés (akár a vízről szurkolhattok futótoknak) a Fekete István látogatóközpontban a versenyközponttól kb. 300 m-re. Ugyanitt kedvezményes belépőjegyek a Deseda élővilágát bemutató kiállításra a versenyen résztvevőknek.


A versenyről képben és hangban folyamatos híreket adunk a facebook oldalunkon, ezeket a továbbiakban is felhasználjuk promóciós célokra. Kérünk, hogy Ti is használjátok a képek feltöltésénél ezt: #duma2019

 

A versenyig további jó felkészülést kívánunk!

 

Bármilyen kérdés merül fel: petiatti@gmail.com

 

Üdvözlettel: Az 5. Deseda UltraMaraton Csapata nevében

 

Péter Attila

© 1989 - 2020
Designed by Szliczki József