SportIdent Chip Ismertető

200x150

2023-ban a 29. Rókaűzők Váltófutóversenyen a SportIdent (SI) időmérő rendszert használjuk. Olvasd el a használattal kapcsolatos tudnivalókat! On-line eredmények linkje a tudnivalók végén!

SportIdent Chip Ismertető

 

Kedves Csapatkapitány, Kedves Csapattagok!

 

2023-ban a 29. Rókaűzők Váltófutóversenyen a SportIdent (SI) időmérő rendszert használjuk.

 

A használattal kapcsolatos tudnivalók:

 

a kezeteken kell viselni, egy gumihevederrel rögzítve valamelyik ujjatokra. A chip tömege elhanyagolható, néhány gramm.

A Rajtnál és az Újraindításoknál a chip előre programozottan elindítja az időmérést, tehát nem kell szőnyegen átfutnotok az induláskor. A Váltóhelyeken kialakított folyosóban lesz lerakva két-két SI-doboz, melynek a nyílásába a chipet bele kell dugni. (Természetesen csak az egyikbe!,  a torlódások elkerülése végett lesz mindenhol 2 doboz.) A doboz a chip bedugásakor rövid felvillanó fény-és sípoló hangjelzést ad, ez jelzi, hogy megtörtént az idő regisztrálása. A regisztráció kb. 0.5-0.8 mp-ig tart.

 

A Váltás a chipnek a dobozba való bedugása UTÁN történik, a chip átadásával a váltótárs részére.

 

A 4 fős váltóknál, illetve ha valaki több egymást követő szakaszt fut egymás után, szintén bele kell dugni a dobozba a chipet, hogy az egyes szakaszok részidejét regisztrálni tudjuk.

 

Az újraindítások előtti szakaszok utolsó futóinak (azaz a 3, 6, 9, 11 és a 12. szakasz futói) a chipet LE KELL ADNIUK a beérkezésükkor!! A Célban elhelyezett 2 doboz valamelyikébe kell bedugniuk a chipjüket, ezzel áll le az időmérés, utána már nem kell kapkodni 😊. A Cél(ok)ban a rendezők elveszik a befutóktól a chipet, és a chipekben tárolt időket, részidőket egy számítógépes rendszer értékeli ki, ún, Kiolvasó doboz segítségével. Tehát aki nem adja le befutás után a chipjét, annak nem lesz érvényes eredménye, sőt, természetesen a csapatának sem!

 

Minden csapat ez alapján 5 chipet fog használni, a Rajtnak és a 4 Újraindításnak megfelelően. Nagyon fontos, hogy figyeljetek a Rajtcsomagokban elhelyezett chipek helyes sorrendjére! Minden chipnek van egy sorszáma, és a Rajtcsomagban a Rajtszámokat tartalmazó borítékokon szerepel, hogy melyik szakaszon melyik chipet kell használnotok. Az adott szakaszhoz tartozó chipet a megfelelő borítékban találjátok a Rajtszámok mellett.

 

A chipek komoly értéket képviselnek, ezért esetleges elvesztésük esetén az érintett csapattól chipenként 10.000 Ft Bánatpénzt kérünk.

 

Bármilyen kérdés esetén nyugodtan hívjátok verseny közben a 30-360-3868 telefonszámot, ezen tudtok segítséget kérni.

 

Minden Rajtnál rövid bemutatót tartunk a Chip használatáról. A Váltóhelyeken és a Célokban Rendezők segítik a helyes váltást, célba érkezést, de Ti is figyeljetek, és tartsátok be a rendezők utasításait!


On-line eredményközlés az újraindítások után: 

 

Jó versenyzést kívánunk!

 

A Rókaűzők Szervezőcsapata

© 1989 - 2024
Designed by Szliczki József