KOMETA FUTÓFARSANG- Fontos tudnivalók 2024

200x150

A KOMETA 14. FUTÓFARSANGra érkezőknek kötelező elolvasni!

KOMETA 14. FUTÓFARSANG Kaposvár


Szinte valamennyi információ, szabály és jó tanács egy helyen.

De még mindig kérdezhetsz! futofarsang@gmail.com

Érdemes többször is visszatérni ide, mert az újdonságokat, a friss információkat, változásokat is itt tesszük közzé!

Olvass el minden cikket a honlapon, hogy mindenről tudj és látogass el a facebook oldalunkra is!


Szombati Versenyközpont:

Regisztráció 18 órától 20 óráig. A HAZA KIS POLGÁRAINAK épülete Kaposvár, Kossuth tér 2/A. Az épületben a földszinten kell lejelentkezni, itt adjuk át a rajtcsomagot.

Itt vehető át a megrendelt színházjegy is.

Kérem a kaposvári versenyzőket és azokat, akik Kaposváron szállnak meg, hogy mindenképpen vegyék át rajtcsomagjukat szombaton, hogy a vasárnapi regisztráció minél gyorsabb legyen.

 

Vasárnapi Versenyközpont, öltöző, ruhatár, étkezés, eredményhirdetés:

Regisztráció 8 órától 10:00 óráig. La Pergola Hotel és Étterem, Kaposvár, Ady Endre u. 15. (A rajttól 150 m-re)

Öltöző 1. és ruhatár

Virágfürdő (Csík Ferenc sétány 1. GPS: É 46.35172, K 17.79497). Minden versenyző kedvezménnyel léphet a fürdőbe. Itt van nagy ingyenes parkoló is. A fürdőtől a rajt mindössze 10 percre van, tehát a távolság még bemelegítésnek is tökéletes. Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a futóverseny napjára – a Kaposvári Virágfürdő  ajándékaként – a nevezők egy kedvezményes árért (20% kedvezmény a jegyből) kipróbálhatják az élményfürdő (csúszdák, örvény, pezsgőfürdő, stb), termálfürdő (három medence, szuper gyógyvízzel) és a teljesen felújított szaunavilág (finn-, aroma- és infra szauna, gőz és merülőmedence) részeket is! Sőt úszhattok is egyet levezetésként. Tiszta szívemből ajánlom, én is ide járok! Hozd el az egész családot! Nekik is nagyon fog tetszeni! A fürdőben egy kis étterem és egy büfé üzemel.

Öltöző 2. és ruhatár

A HAZA KIS POLGÁRAINAK épülete Kaposvár, Kossuth tér 2/A. A Kossuth téren és környékén sok étterem vár rátok.

Eredményhirdetés: 14 órakor a Kossuth téren, a célban.

 

A verseny útvonala:

A futás 2024. február 4-én (vasárnap) az alábbi útvonalon halad:

10 km-es táv: rajt 10:35

Kossuth tér – Zárda u. – Bajcsy u. – Csokonai u. – Nagy Imre tér – Irányi Dániel u. – Teleki u. – Kossuth tér – Ady E. u. – Zselici út –Iszák u. – Zrínyi u. – Szigetvári u. – Lonkahegyi u. – Fodor J. u. – Béla király u. – Kaposrét sor – Nyár u. – Bartók u. – Esterházy-híd - Teleki u. – Kossuth tér

21 km-es táv: rajt 11:00

Kossuth tér – Ady E. u. – Zselici út – Gilice u. – Cseri út – Gárdonyi utca  Körtönye u.  Koppány vezér u.  Madár u. – Erdősor utca – Patak sor - Mogyoró utca - Pipitér utca - Boróka utca - Bartók u. – Kertész u. – Iszák u. – Zrínyi u. – Kálvária u. – Krúdy u. – Zrínyi u.  – Szigetvári u. – Lonkahegyi u. – Fodor J. u.  Béla király u. – Grüber u. – Keletivánfa u. – Pécsi u. – Nyugativánfa u. – Béla király u. – Kaposrét sor – Nyár u. – Bartók u. – Esterházy híd – Teleki u. – Kossuth tér

Nézd meg a térképeket az útvonal fülre kattintva!

Időmérés, adatok pontosítása:

Az időmérő chipet a rajtszámon helyezzük el, ezt az egész verseny alatt, a használati utasításban leírtak szerint kötelező használni. A váltók a chipes rajtszám átadásával kell hogy váltsanak a váltóhelyen az időmérő ponton való áthaladás után!

Mivel ez a verseny az ATOM100 sorozat állomása, ezért különösen fontos a hibátlan adatközlés is. Ehhez nélkülözhetetlen az atomfutas.hu oldalon történő regisztráció. Ellenőrizd a rajtlistát és még a rajt előtt javíttasd ki az észlelt hibát.

A kategóriákat a rajtszám felvételkor kell pontosítani: család, kaposvári munkahely.

 

Útviszonyok:

21 km

A pálya nehéz (sőt, nagyon nehéz), ÖT DOMBRA KELL FELFUTNI. Ráadásul az utolsó a legmeredekebb. Jól be kell osztani az erőt! Minden domb elején nagy méretű táblán közöljük az emelkedő hosszát és szintkülönbségét. Az útburkolat az utolsó dombtető kivételével aszfalt. Az Ivánfa-hegyen (utolsó domb) kb. 250 m-en kavicsos, földes út található és utána 66 lépcsőfok lefelé, mindkét oldalon korláttal. A lépcsőfokok mozoghatnak! Csak óvatosan!

10 km

Csak egy dombot kell leküzdeni: a Róma-hegyet, ahol Rippl-Rónai is alkotott. A domb elején táblán jelezzük az emelkedő hosszát és szintkülönbségét. Az útburkolat végig aszfalt.

 

Kilométer jelzések:

Valamennyi kilométert egy fejmagasságban felfüggesztett,

21 km-en 60x40 cm-es piros táblán 30 cm magas sárga számmal jelzünk (meki tábla)

10 km-en 40x60 cm-es fehér táblán 30 cm magas kék számmal jelzünk

 

Forgalmi viszonyok:

A versenyt rendőri biztosítással, de nem mindenhol teljes forgalomzárás mellett rendezzük. Ezért az úttest szélén, körültekintően kell haladni. Lesznek szakaszok, ahol bójasorral lezárunk számotokra egy futósávot. Be kell tartani a rendőr és a forgalomirányító személyzet utasításait. A váltóhelyektől és a frissítőállomásoktól legalább 100 m-re parkoljatok!

 

Váltóhelyek, váltás, váltók:

A. Váltóhely:

21 KM-EN ELSŐ VÁLTÓHELY

Rét utcai orvosi rendelő mögött.

Megközelítése gyalogosan a célból: Ady Endre utca – közúti felüljárón át – Iszák utca (kb. 0,5 km). Mivel a rajttól kis távolságra van, ezért erre a váltóhelyre csak gyalogosan szabad kimenni! A váltóhelyre való kijutást és az onnan való visszaérkezést mindenkinek egyénileg kell megoldania. A váltóhelynél WC, mosdó, frissítés rendelkezésre áll.

B. Váltóhely:

21 KM-EN MÁSODIK VÁLTÓHELY ÉS 10 KM-EN PÁROSOK VÁLTÓHELYE

Harmónia Ház, Kaposrét sor és Béla király utca sarok.

Megközelítése gyalogosan a célból: végig a Teleki utcán, tovább egyenesen a Baross utcán a Kapos folyó hídjáig, a híd után tovább a Béla király utcán (kb. 1,5 km). 

Megközelítése autóval kizárólag a Béla király utcán keresztül. A váltópontnál TILOS parkolni! Kijelölt parkolókat kell használni!

A váltóhelyre való kijutást és az onnan való visszaérkezést mindenkinek egyénileg kell megoldania. A váltóhelytől kb. 400 m-re, a Kaposrét soron, a Császárrét vendéglőnél, WC, mosdó, frissítés rendelkezésre áll.


Mindegyik váltóhelyen az időmérő ponton való való áthaladás után félrehúzódva kell a váltást végrehajtani. A váltással nem szabad a továbbfutó egyéni versenyzőket akadályozni.

Egyéni versenyző teljesítheti a váltó 1. szakaszát. Egy futó CSAK EGY VÁLTÓNAK lehet tagja.

 

Frissítés a HIGH5 Sports Nutrition  jóvoltából

a High5 Sports Nutrition a vastag betűvel jelölt frissítést javasolja:

(a 10 km-es útvonalon is megtalálható állomásokat is feltüntetjük)

1. Gárdonyi állomás: 3,5 km - víz – Gárdonyi Iskola, Madár utca

2. Rét utcai ovi állomás: 8,5 km - High5 ZERO elektrolit frissítésvíz, szőlőcukor, alma – Rét utcai óvoda

3. Bárczi - Kispipacs állomás: 11,6 km - High5 Energy Gel Aqua (a félmaratoni egyéni futóinak), víz – Kispipacs kocsma, Szigetvári utca

(10 km-en 1. frissítő 3,1 km-nél) 

4. Ibolya italbolt állomás: 14,8 km - High5 Zero elektrolit frissítés, víz, szőlőcukor, alma – Ibolya italbolt,  Béla király u. és Fodor u. sarok

MEGLEPETÉS: LÁRI - FÁRI BULI AZ IVÁNFA-HEGY TETEJÉN!

5. Ibolya italbolt állomás: 17,5 km - High5 Zero elektrolit frissítésvíz, szőlőcukor, alma – Ibolya italbolt,  Béla király u. és Fodor u. sarok

(10 km-en 2. frissítő 6,6 km-nél)

6. Császár Vendéglő állomás: 19,1 km – High5 Zero elektrolit frissítés, víz, szőlőcukor, alma – Császár Vendéglő, Kaposrét sor és Nyár u. kereszteződés

(10 km-en 3. frissítő 8 km-nél)

7. KOMETA állomás: cél – Meki meleg tea, KOMETA kóstoló – Kossuth tér

A frissítőpontok változhatnak!

Félmaratonra a hivatalos frissítési ajánlat (High5 Sports Nutrition): reggel töltsük fel magunkat Szénhidráttal (könnyű reggeli) vagy High5 Energy Bar-al.  A verseny indulása előtt igyunk meg 200-300ml folyadékot (ez lehet High5 Energy Drink) majd minden 30-40 percben egy Energy Gel Aqua használata, illetve Zero elektrolit frissítés a futás közben. A termékek a versenyközpontban megvásárolhatók!

Takarékos és higiénikus frissítést kérünk a lehető legkisebb szemeteléssel! Mindenki gondoljon a még mögötte érkezőkre! A kaposvári McDonald"s étterem jóvoltából, a környezet védelme érdekében, nem használunk műanyag poharakat. Az Energy Gel Aqua az egyéni versenyzők frissítéséhez tartozik, kérjük a váltótagokat, hogy ezt ne vegyék el, számukra nem szükséges!

Mindegyik frissítőhely közelében WC, mosdó rendelkezésre áll.

Emlék fotózás:

A pálya egy szép részén készítjük el az emlékfotókat. Mutasd a legjobb arcodat, ne takarj el másokat. Ha szeretnéd magad minél könnyebben megtalálni, akkor ügyelj a rajtszámod helyes viselésére: mellmagasságban, elöl! A képeket a facebook oldalunkra töltjük fel.

Célba érkezés:

Legyen a rajtszám jól látható! Erről tudunk megismerni, sőt a szurkolók is ennek segítségével tudnak biztatni.

Érmek:

Akik régóta jönnek hozzánk, azok tudják, hogy Kaposvár épületei kerülnek az éremre. Ebben az évben a most átadott Rippl- Rónai múzeum lesz az érmen egyéni távokon

Egészséges Kaposvár 2030 futamokról:

1. futam, rajt 9:00 ovisok futása (400 m) - nevezni egy e-mail elküldésével kell: név, nem és születési év megadásával.

Útvonal: Kossuth tér - Múzeum utca - Teleki utca - Kossuth tér

Megvárjuk, míg mindenki célbaér. Rögtön eredményt hirdetünk az első 3 lány és fiú futónak.

2. és 3. futam, rajt kb. 9:30-kor általános iskolások (1,5 km) és középiskolások, hallgatók és kezdők (kb 3 km) - nevezni egy e-mail elküldésével kell: név, nem és születési év megadásával.

A pálya 1,5 km-ig (a célkapuig) azonos. Megvárjuk, míg mindenki áthalad az 1,5 km megtétele után a célvonalon. Rögtön eredményt hirdetünk az általános iskolai kategória első 3 lány és fiú futónak. Aztán a 3  km is célbaérkezik kb. 10:00-ig, akkor lesz eredményhirdetés a középiskolai és idősebb kategóriákban.


Kéréseim:

-         Kaposváriak, kérlek Benneteket, hogy szombaton jelentkezzetek le, vagy nevezzetek be, hogy minél kisebb legyen a vasárnapi forgalom!

-         Azok, akik már szombaton megérkeznek, szintén jelentkezzenek le szombaton a fenti indok miatt.

-         Akik vasárnap jönnek, ne halasszák a jelentkezést az utolsó pillanatra! A versenyközpontot 8-tól 10-ig tartjuk nyitva, hogy még mindenki el tudjon jutni bármelyik öltözőbe.


Mindent megteszünk és nagyon várunk.

Ügyelj a biztonságos megérkezésre!

 

Péter Attila és a Futófarsang csapata

 

© 1989 - 2024
Designed by Szliczki József