Fontos tudnivalók - 2019

200x150

A KOMÉTA 9. Farsangi Félmaratonra érkezőknek kötelező elolvasni! Szinte valamennyi információ, szabály és jó tanács egy helyen. De még mindig kérdezhetsz! petiatti@gmail.com Érdemes többször is visszatérni ide, mert az újdonságokat, a friss információkat, változásokat is itt tesszük közzé! Olvass el minden cikket a honlapon, hogy mindenről tudj és látogass el a facebook oldalunkra is!

KOMÉTA 9. Farsangi Félmaraton Kaposvár

 

Szombati Versenyközpont:

Regisztráció 17 órától 20 óráig. A HAZA KIS POLGÁRAINAK épülete Kaposvár, Kossuth tér 2/A. Az épületben a földszinten kell lejelentkezni, itt adjuk át a rajtcsomagot. Itt állítanak ki futóbarátaink és támogatóink.

Innen közelíthető meg a KOMÉTA Tészta Party, amire INGYENES jegyet kell rendelned a petiatti@gmail.com címen. A tészta party 18 órától 20 óráig tart. Engedjük előre a színházba/táncházba menőket!

Kérem a kaposvári versenyzőket és azokat, akik Kaposváron szállnak meg, hogy mindenképpen vegyék át rajtcsomagjukat szombaton, hogy a vasárnapi regisztráció minél gyorsabb legyen.

 

Vasárnapi Versenyközpont, öltöző, ruhatár, étkezés, eredményhirdetés:

Regisztráció 8 órától 10:00 óráig. Kaposvári Virágfürdő (Csík Ferenc sétány 1. GPS: É 46.35172, K 17.79497). Itt lesz az öltöző, itt tudjátok hagyni a ruhátokat a futás alatt, ide tudtok visszatérni a futás után. A rajtszám felmutatója térítésmentesen veheti igénybe az öltözőt és a zuhanyzót, ráadásul itt van ingyenes parkoló is. Mivel most Kaposváron egy új uszodát építünk, az eddigieknél kisebb a parkoló, ezért szükség lesz a környező utcákra is. Szorosan parkoljatok és akinek nem muszáj ne jöjjön autóval! A fürdőtől a rajt mindössze 10 percre van, tehát a távolság még bemelegítésnek is tökéletes.

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a futóverseny napjára – a Kaposvári Virágfürdő  ajándékaként – a nevezők egy kedvezményes árért (20% kedvezmény a KOMPLEX jegyből) kipróbálhatják az élményfürdő (csúszdák, örvény, pezsgőfürdő, stb), termálfürdő (három medence, szuper gyógyvízzel) és szaunavilág (finn-, aroma- és infra szauna, gőz és merülőmedence) részeket is! Sőt úszhattok is egyet levezetésként.

Tiszta szívemből ajánlom, én is ide járok! Hozd el az egész családot! Nekik is nagyon fog tetszeni!

A fürdőben egy kis étterem és egy büfé üzemel. Készülnek meleg ételekkel, italokkal és szendvicsekkel!

 

A verseny útvonala:

A futás 2019. február 10-én (vasárnap) 11 órától 14 óráig az alábbi útvonalon halad: Kossuth tér – Ady E. u. – Zselici út felüljáró – Gilice u. – Cseri út – Vak Bottyán u. – Kecelhegyi u. – Bárczi u. – Hevesy u. – Eger u. – Madár u. – Zselici út – Bartók u. – Zrínyi u. – Kálvária u. – Krúdy u. – Zrínyi u. – Hegyalja u. – Szigetvári u. – Lonkahegyi u. – Rippl-Rónai Villa – Fodor u.- Béla király u. – Grüber u. – Keletivánfa u. – Pécsi u. – Nyugativánfa u. – Béla király u. – Kaposrét sor – Nyár u. – Bartók u. – Gyalogos felüljáró – Petőfi tér – Teleki u. – Kossuth tér

Az útvonal megváltozott!        http://www.futoterkep.hu/futas/KOMETA_9_FARSANGI_FELMARATON_2019_FEBRUAR_10_KAPOSVAR_8qf3u0b/


Időmérés, adatok pontosítása:

Az EVOCHIP Hungary csapata, végzi az időmérést. Az időmérő chipet (amiért 1 db 1000 Ft-os bankjegyet kell kaucióként adni) az egész verseny alatt, a használati utasításban leírtak szerint kötelező használni.

Mivel ez a verseny az ATOM100+ első állomása, ezért különösen fontos a hibátlan adatközlés is. Ehhez nélkülözhetetlen az atomfutas.hu oldalon történő regisztráció. Ellenőrizd a rajtlistát és még a rajt előtt javíttasd ki az észlelt hibát.

 

Útviszonyok:

A pálya nehéz (sőt, nagyon nehéz), ÖT DOMBRA KELL FELFUTNI. Ráadásul az utolsó a legmeredekebb. Jól be kell osztani az erőt! Minden domb elején nagy méretű táblán közöljük az emelkedő hosszát és szintkülönbségét. Az útburkolat az első és az utolsó dombtető kivételével aszfalt. A Kecel-hegyen (első domb) kb. 250 m-en van füves út. Az Ivánfa-hegyen (utolsó domb) kb. 250 m-en kavicsos, földes út található és utána 66 lépcsőfok lefelé, mindkét oldalon korláttal. A lépcsőfokok mozoghatnak! Csak óvatosan!

 

Kilométer jelzések:

Valamennyi kilométert egy fejmagasságban felfüggesztett, 40x60 cm-es fehér táblán 30 cm magas kék számmal jelzünk.

 

Forgalmi viszonyok:

A versenyt rendőri biztosítással, de nem mindenhol teljes forgalomzárás mellett rendezzük. Ezért az úttest szélén, körültekintően kell haladni. Be kell tartani a rendőr és a forgalomirányító személyzet utasításait. A váltóhelyektől és a frissítőállomásoktól legalább 100 m-re parkoljatok!

 

Váltóhelyek, váltás, váltók:

A. Váltóhely:

3 FŐS VÁLTÓK SZÁMÁRA ELSŐ VÁLTÓHELY

Kálvária u. 8. számú ház előtt.

Megközelítése gyalogosan a célból: Teleki utca – gyalogos felüljárón át – körforgalom – Zrínyi utca – Kálvária utca (kb. 1 km). Mivel a rajttól kb. ugyanakkkora távolságra van mint a versenyközpont, ezért erre a váltóhelyre csak gyalogosan szabad kimenni! Autóval TILOS!

 

B. Váltóhely:

3 FŐS VÁLTÓK SZÁMÁRA MÁSODIK VÁLTÓHELY

Nyugativánfa utcában a Béla király utcai saroktól kb. 100 m-re.

Megközelítése gyalogosan a célból: végig a Teleki utcán, tovább egyenesen a Baross utcán a Kapos folyó hídjáig, a híd után tovább a Béla király utcán (kb. 2,5 km). 

Megközelítése autóval kizárólag a Nyugativánfa utcán keresztül. A váltópontnál TILOS parkolni! Legalább 100 m-es távolság megtartása kötelező!

Mindegyik váltóhelyre való kijutást és az onnan való visszaérkezést mindenkinek egyénileg kell megoldania. Mindegyik váltóhelynél WC, mosdó, frissítés rendelkezésre áll.

Mindegyik váltóhelyen a chip szőnyegen való áthaladás után félrehúzódva kell a váltást végrehajtani: chip átadása bokáról-bokára. A váltással nem szabad a továbbfutó egyéni versenyzőket akadályozni.

Egyéni versenyző teljesítheti a váltó 1. szakaszát (3 fős váltó esetében) 1-2. szakaszát (2 fős váltó esetében). Egy futó CSAK EGY VÁLTÓNAK lehet tagja.

 

Frissítés a HIGH5, és a MARKUNION jóvoltából – a High5 a vastag betűvel jelölt frissítést javasolja:

1. Bárczi állomás: 4,4 km - Markunion forrásvíz – Bárczi Iskola

2. Gárdonyi állomás: 5,8 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Gárdonyi Iskola

3. Compass állomás: 9,7 km - High5 Isogel, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Levéltár, Bartók u. körforgalom

4. Compass állomás: 12,4 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Nevesincs kocsma, Ballakúti utca és Szigetvári utca kereszteződés

5. Csiky Gergely Színház állomás: 15,2 km - Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Béla király u. és Nyugativánfa sarok

6. Fittlesz KSE állomás: 17,6 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Kaposvári Vajdahunyadvára

7. Császár Vendéglő állomás: 19,2 km – Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Kaposrét sor és Nyár u. kereszteződés

8. Markunion állomás: cél – Markunion forrásvíz – Kossuth tér

 A frissítőpontok még változhatnak!

Félmaratonra a hivatalos frissítési ajánlat (High5) hogy reggel töltsük fel magunkat CH-val (könnyű reggeli) vagy High5 Energy Bar-al.

A verseny indulása előtt igyunk meg 200-300ml folyadékot (ez lehet ZERO vagy Energy Source) majd minden 30 percben egy Isogel használata, illetve Zero frissítés közben. A termékek a versenyközpontban megvásárolhatók!

Takarékos és higiénikus frissítést kérünk a lehető legkisebb szemeteléssel! Mindenki gondoljon a még mögötte érkezőkre! Az ISOGEL az egyéni versenyzők frissítéséhez tartozik!

Mindegyik frissítőhely közelében WC, mosdó rendelkezésre áll.

 

Emléklap fotózás:

A Rippl-Rónai Villánál készítjük el az emléklap fotóit. Mutasd a legjobb arcodat, ne takarj el másokat. A Futófoto.hu csapata jóvoltából a versenyről fotóalbum is készül. Magunkra vállaljuk a fotózás költségeit, így mindenki INGYEN töltheti le kedvenc fotóját a futofoto.hu oldalról. Ha szeretnéd magad minél könnyebben megtalálni, akkor ügyelj a rajtszámod helyes viselésére: mellmagasságban, elöl!

A versenypálya több pontján is lesz majd fotós! Az ő képeiket is ingyen tölthetitek majd le a facebook oldalunkon megadott címről!

 

Célba érkezés:

Legyen a rajtszám jól látható! Erről tudunk megismerni, sőt a szurkolók is ennek segítségével tudnak biztatni. Az egyéni versenyzők egy szép emlékérmet kapnak ajándékba. LESZ NÉHÁNY TARTALÉK A RÉGI ÉRMEKBŐL AZ IDEI SZALAGGAL, HA VALAKINEK AZ TETSZIK, AKKOR AZT IS VÁLASZTHATJA.

A 3 fős váltó beérkezői számára egy különleges érmet  adunk át három szalaggal. Az érem három részből áll, amit Ti törhettek szét és oszthatjátok el az 1/3 részeket egymás között!

 

Eredményhirdetés:

A Virágfürdő jóvoltából megkaptuk a galériát, hogy megtartsuk az eredményhirdetést. Mindenki vegyen részt az eredményhirdetésen. 15 órakor kezdünk. Akár fürdőruhában is felállhatsz a dobogóra!

 

Kaposvári Dorottya és Félmaraton Napok:

Kaposvár városa egy igazi sportos farsangot szeretne, ami nincs sehol máshol az országban. Ezért idén is megrendezzük SZOMBATON a Belvárosi Akadályfutást. Ebben az évben ez kiegészül a Kaposvári Általános Iskolák Váltóbajnokságával is. Olvasd el a versenykiírást itt a honlapon és nevezz mindkettőre INGYENESEN. A futások után a SEFAG 5. Farsangi Rönkhúzás sem hiányozhat (eddig még mindig futók nyertek) a Számotokra tervezett programok közül.

Olvasd el a részletes programot és vegyél részt minél több rendezvényen! Dobjuk fel a hangulatot mi, futók! Akik rendeltek jegyet a Csiky színházi előadására azok számára a jegyátvétel a rajtcsomag átvételnél lehetséges.

 

Kéréseim:

-         Kaposváriak, kérlek Benneteket, hogy szombaton jelentkezzetek le, vagy nevezzetek be, hogy minél kisebb legyen a vasárnapi forgalom!

-         Azok, akik már szombaton megérkeznek, szintén jelentkezzenek le szombaton a fenti indok miatt.

-         Akik vasárnap jönnek, ne halasszák a jelentkezést az utolsó pillanatra! A versenyközpontot 8-tól 10-ig tartjuk nyitva, hogy még mindenki be tudjon jutni a Virágfürdőbe átöltözni. Legyen Nálad pont annyi pénz mindenhol (egy darab 1000 Ft-os a chip átvételnél és kb. 2000 Ft a fürdőbelépőnél), hogy minél gyorsabb legyen a fizetés

-         Futás közben, a Keletivánfa utca 27-nél, köszönjetek Anyósomnak (Juci mama) és Apósomnak (Tóni papa), akik az utolsó dombról lefelé, a 16-os km-nél várnak Benneteket a Koronás Cukor jóvoltából egy-egy jutalom kockacukorral a dombokon való túljutás jutalmaként. Aki még azt is elmondja, hogy milyen rendes ember a vejük, az számíthat örök hálámra!

-         Arra kérlek, hogy mindenhova időben érkezz, legalább 2 órával a rajt előtt, ne az utolsó pillanatban! Mivel az időjárás nagyon nehézzé teszi az utazást INDULJ ELŐBB!

 

Mindent megteszünk és nagyon várunk.

Ügyelj a biztonságos megérkezésre!

 

Péter Attila és csapata

 

© 1989 - 2019
Designed by Szliczki József