Fontos tudnivalók - 2020

200x150

A KOMÉTA 10. FutóFarsangra érkezőknek kötelező elolvasni! Szinte valamennyi információ, szabály és jó tanács egy helyen. De még mindig kérdezhetsz! futofarsang@gmail.com Érdemes többször is visszatérni ide, mert az újdonságokat, a friss információkat, változásokat is itt tesszük közzé! Olvass el minden cikket a honlapon, hogy mindenről tudj és látogass el a facebook oldalunkra is!

KOMÉTA 10. FutóFarsang Kaposvár

 

Szombati Versenyközpont:

Regisztráció 17 órától 20 óráig. A HAZA KIS POLGÁRAINAK épülete Kaposvár, Kossuth tér 2/A. Az épületben a földszinten kell lejelentkezni, itt adjuk át a rajtcsomagot. Itt állítanak ki futóbarátaink és támogatóink.

Innen közelíthető meg a KOMÉTA Tészta Party, amire INGYENES jegyet kell rendelned a futofarsang@gmail.com címen. A tészta party 17 órától 20 óráig tart. Engedjük előre a színházba/táncházba menőket!

Kérem a kaposvári versenyzőket és azokat, akik Kaposváron szállnak meg, hogy mindenképpen vegyék át rajtcsomagjukat szombaton, hogy a vasárnapi regisztráció minél gyorsabb legyen.

 

Vasárnapi Versenyközpont, öltöző, ruhatár, étkezés, eredményhirdetés:

Regisztráció 8 órától 10:00 óráig. Kaposvári Virágfürdő (Csík Ferenc sétány 1. GPS: É 46.35172, K 17.79497). Itt lesz az öltöző, itt tudjátok hagyni a ruhátokat a futás alatt, ide tudtok visszatérni a futás után. A rajtszám felmutatója térítésmentesen veheti igénybe az öltözőt és a zuhanyzót, ráadásul itt van ingyenes parkoló is. A fürdőtől a rajt mindössze 10 percre van, tehát a távolság még bemelegítésnek is tökéletes.

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a futóverseny napjára – a Kaposvári Virágfürdő  ajándékaként – a nevezők egy kedvezményes árért (20% kedvezmény a KOMPLEX jegyből) kipróbálhatják az élményfürdő (csúszdák, örvény, pezsgőfürdő, stb), termálfürdő (három medence, szuper gyógyvízzel) és a teljesen felújított szaunavilág (finn-, aroma- és infra szauna, gőz és merülőmedence) részeket is! Sőt úszhattok is egyet levezetésként.

Tiszta szívemből ajánlom, én is ide járok! Hozd el az egész családot! Nekik is nagyon fog tetszeni!

A fürdőben egy kis étterem és egy büfé üzemel. Készülnek meleg ételekkel, italokkal és szendvicsekkel! Külön felhívom a figyelmet a Csúszda Bisztro kocsonyájára! Nézd meg az ajánlatukat: http://www.xn--virgfrd-jwa9vm4a.hu/ettermek-bufek.html (ha gondolod rendelj előre!)

 

A verseny útvonala:

A futás 2020. február 9-én (vasárnap) az alábbi útvonalon halad:

10 km-es táv: rajt 10:35, Kossuth tér – Zárda u. – Bajcsy u. – Csokonai u. – Szent Imre tér – Fő u. – Múzeum u. – Teleki u. – Kossuth tér – Ady E. u. – Zselici út –Iszák u. – Zrínyi u. – Szigetvári u. – Lonkahegyi u. – Fodor J. u. – Béla király u. – Kaposrét sor – Nyár u. – Bartók u. – Iszák u. – Zselici út – Ady E. u. – Kossuth tér

21 km-es táv: rajt 11:00 Kossuth tér – Ady E. u. – Zselici út – Gilice u. – Cseri út – Vak Bottyán u. – Bocskai u. – Bárczi u. – Hevesy u. – Eger u. – Madár u. – Zselici út – Bartók u. – Kertész u. – Iszák u. – Zrínyi u. – Kálvária u. – Krúdy u. – Zrínyi u.  – Szigetvári u. – Lonkahegyi u. – Fodor J. u. - Béla király u. – Grüber u. – Keletivánfa u. – Pécsi u. – Nyugativánfa u. – Béla király u. – Kaposrét sor – Nyár u. – Bartók u. – Iszák u. – Zselici út – Ady E. u. – Kossuth tér

Az útvonal megváltozott! Az óriási építkezés miatt a félmaratoni táv az idén: 21,5 km.


Időmérés, adatok pontosítása:

Az EVOCHIP Hungary csapata, végzi az időmérést. Az időmérő chipet (amiért 1 db 1000 Ft-os bankjegyet kell kaucióként adni) az egész verseny alatt, a használati utasításban leírtak szerint kötelező használni.

Mivel ez a verseny az ATOM100 első állomása, ezért különösen fontos a hibátlan adatközlés is. Ehhez nélkülözhetetlen az atomfutas.hu oldalon történő regisztráció. Ellenőrizd a rajtlistát és még a rajt előtt javíttasd ki az észlelt hibát.

A kategóriákat a rajtszám felvételkor kell pontosítani: család, szerelmespár, kaposvári munkahely.

 

Útviszonyok:

21 km

A pálya nehéz (sőt, nagyon nehéz), ÖT DOMBRA KELL FELFUTNI. Ráadásul az utolsó a legmeredekebb. Jól be kell osztani az erőt! Minden domb elején nagy méretű táblán közöljük az emelkedő hosszát és szintkülönbségét. Az útburkolat az első és az utolsó dombtető kivételével aszfalt. A Kecel-hegyen (első domb) kb. 250 m-en van füves út. Az Ivánfa-hegyen (utolsó domb) kb. 250 m-en kavicsos, földes út található és utána 66 lépcsőfok lefelé, mindkét oldalon korláttal. A lépcsőfokok mozoghatnak! Csak óvatosan!

10 km

Csak egy dombot kell leküzdeni: a Róma-hegyet, ahol Rippl-Rónai is alkotott. A domb elején táblán jelezzük az emelkedő hosszát és szintkülönbségét. Az útburkolat végig aszfalt.

 

Kilométer jelzések:

Valamennyi kilométert egy fejmagasságban felfüggesztett,

21 km-en 60x40 cm-es piros táblán 30 cm magas sárga számmal jelzünk

10 km-en 40x60 cm-es fehér táblán 30 cm magas kék számmal jelzünk.

 

Forgalmi viszonyok:

A versenyt rendőri biztosítással, de nem mindenhol teljes forgalomzárás mellett rendezzük. Ezért az úttest szélén, körültekintően kell haladni. Lesznek szakaszok, ahol bójasorral lezárunk számotokra egy futósávot. Be kell tartani a rendőr és a forgalomirányító személyzet utasításait. A váltóhelyektől és a frissítőállomásoktól legalább 100 m-re parkoljatok!

 

Váltóhelyek, váltás, váltók:

A. Váltóhely:

21 KM-EN ELSŐ VÁLTÓHELY

Rét utcai orvosi rendelő mögött. ÚJ HELYSZÍN!

Megközelítése gyalogosan a célból: Ady Endre utca – közúti felüljárón át – Iszák utca (kb. 0,5 km). Mivel a rajttól kis távolságra van, ezért erre a váltóhelyre csak gyalogosan szabad kimenni! A váltóhelyre való kijutást és az onnan való visszaérkezést mindenkinek egyénileg kell megoldania. A váltóhelynél WC, mosdó, frissítés rendelkezésre áll.

 

B. Váltóhely:

21 KM-EN MÁSODIK VÁLTÓHELY ÉS 10 KM-EN PÁROSOK VÁLTÓHELYE

Kaposrét sor a Béla király utcai saroktól kb. 50 m-re. ÚJ HELYSZÍN!

Megközelítése gyalogosan a célból: végig a Teleki utcán, tovább egyenesen a Baross utcán a Kapos folyó hídjáig, a híd után tovább a Béla király utcán (kb. 1,5 km). 

Megközelítése autóval kizárólag a Béla király utcán keresztül. A váltópontnál TILOS parkolni! Kijelölt parkolókat kell használni!

A váltóhelyre való kijutást és az onnan való visszaérkezést mindenkinek egyénileg kell megoldania. A váltóhelytől kb. 400 m-re, a Kaposrét soron, a Császárrét vendéglőnél, WC, mosdó, frissítés rendelkezésre áll.


Mindegyik váltóhelyen a chip szőnyegen való áthaladás után félrehúzódva kell a váltást végrehajtani: chip átadása bokáról-bokára. A váltással nem szabad a továbbfutó egyéni versenyzőket akadályozni.

Egyéni versenyző teljesítheti a váltó 1. szakaszát. Egy futó CSAK EGY VÁLTÓNAK lehet tagja.

 

Frissítés a HIGH5, és a MARKUNION jóvoltából

a High5 a vastag betűvel jelölt frissítést javasolja:

(a 10 km-es útvonalon is megtalálható állomásokat is feltüntetjük)

1. Bárczi állomás: 3,5 km - Markunion forrásvíz – Bárczi Iskola

2. Gárdonyi állomás: 5,1 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Gárdonyi Iskola, Madár utca

3. Compass állomás: 8,9 km - High5 Isogel, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Rét utcai óvoda

4. Compass - Kispipacs állomás: 11,8 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Kispipacs kocsma, Szigetvári utca

(10 km-en 1. frissítő 3,1 km-nél) 

5. Compass - Ibolya italbolt állomás: 15 km - Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Ibolya italbolt,  Béla király u. és Fodor u. sarok

6. Compass - Ibolya italbolt állomás: 17,8 km - High5 Zero izo frissítés, Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Ibolya italbolt,  Béla király u. és Fodor u. sarok

(10 km-en 2. frissítő 6,2 km-nél)

7. Csiky Gergely Színház - Császár Vendéglő állomás: 19,2 km – Markunion forrásvíz, szőlőcukor, banán – Császár Vendéglő, Kaposrét sor és Nyár u. kereszteződés

(10 km-en 3. frissítő 7,8 km-nél)

8. Mozgáskorlátozottak SM Egyesülete állomás: cél – Markunion forrásvíz, meleg tea, Kométa kóstoló – Kossuth tér

 A frissítőpontok még változhatnak!

Félmaratonra a hivatalos frissítési ajánlat (High5): reggel töltsük fel magunkat CH-val (könnyű reggeli) vagy High5 Energy Bar-al.  A verseny indulása előtt igyunk meg 200-300ml folyadékot (ez lehet ZERO vagy Energy Source) majd minden 30 percben egy Isogel használata, illetve Zero frissítés a futás közben. A termékek a versenyközpontban megvásárolhatók!

Takarékos és higiénikus frissítést kérünk a lehető legkisebb szemeteléssel! Mindenki gondoljon a még mögötte érkezőkre!A kaposvári McDonald"s étterem jóvoltából, a környezet védelme érdekében, nem használunk műanyag poharakat. Az ISOGEL az egyéni versenyzők frissítéséhez tartozik, kérjük a váltótagokat, hogy ezt ne vegyék el, számukra nem szükséges!

Mindegyik frissítőhely közelében WC, mosdó rendelkezésre áll.

 

Emléklap fotózás:

A Császár Vendéglőnél készítjük el az emléklap fotóit. Itt építünk fel egy díszletet a Csiky korábbi Kabaré című előadásából. Ezen keresztül - mint egy színpadon - kell átfutni! Mutasd a legjobb arcodat, ne takarj el másokat.  Ha szeretnéd magad minél könnyebben megtalálni, akkor ügyelj a rajtszámod helyes viselésére: mellmagasságban, elöl!

A versenypálya több pontján is lesz majd fotós! Az ő képeiket is letölthetitek majd a facebook oldalunkon megadott címről!

 

Célba érkezés:

Legyen a rajtszám jól látható! Erről tudunk megismerni, sőt a szurkolók is ennek segítségével tudnak biztatni.

A célban Kaposvár jellegzetességeiről készült érmekkel várunk és folytatjuk a hagyományt, mindig a félmaratoni táv egyéni indulói kapják az újdonságot, de a többiekre is gondolunk!

A 21 km-en az egyéni versenyzők egy új emlékérmet kapnak ajándékba, melyen a csodálatosan felújított Csiky Gergely Színház szerepel. LESZ NÉHÁNY TARTALÉK A RÉGI ÉRMEKBŐL AZ IDEI SZALAGGAL, HA VALAKINEK AZ TETSZIK, AKKOR AZT IS VÁLASZTHATJA.

A 3 fős váltó beérkezői számára egy különleges érmet  adunk át három szalaggal. Az érem három részből áll, amit Ti törhettek szét és oszthatjátok el az 1/3 részeket egymás között!

A 10 km-es egyéni versenyzők számára a tavalyi évben átadott Csik Ferenc Versenyuszoda érme kerül átadásra. De itt is lehet majd választani a régi érmekből, hiszen tudom, hogy vannak akiknek azok is nagyon tetszenek.

A 10 km-es párosok mindegyik tagja is érmet kap!

 

Eredményhirdetés:

A Virágfürdő jóvoltából megkaptuk a galériát, hogy megtartsuk az eredményhirdetést. Mindenki vegyen részt az eredményhirdetésen. 15 órakor kezdünk. Akár fürdőruhában is felállhatsz a dobogóra!

 

Kaposvári Dorottya és FutóFarsangi Napok:

Kaposvár városa egy igazi sportos farsangot szeretne, ami nincs sehol máshol az országban. Ezért idén is megrendezzük SZOMBATON a Belvárosi Akadályfutást. Olvasd el a versenykiírást itt a honlapon és nevezz INGYENESEN. A futások után a SEFAG 7. Farsangi Rönkhúzás sem hiányozhat (eddig még mindig futók nyertek) a Számotokra tervezett programok közül.

Olvasd el a részletes programot és vegyél részt minél több rendezvényen! Dobjuk fel a hangulatot mi, futók!

http://egyudkaposvar.hu/programok/kaposvari-dorottya-es-futofarsangi-napok/

Akik rendeltek jegyet a Csiky színházi előadására azok számára a jegyátvétel a rajtcsomag átvételnél lehetséges.

 

Kéréseim:

-         Kaposváriak, kérlek Benneteket, hogy szombaton jelentkezzetek le, vagy nevezzetek be, hogy minél kisebb legyen a vasárnapi forgalom!

-         Azok, akik már szombaton megérkeznek, szintén jelentkezzenek le szombaton a fenti indok miatt.

-         Akik vasárnap jönnek, ne halasszák a jelentkezést az utolsó pillanatra! A versenyközpontot 8-tól 10-ig tartjuk nyitva, hogy még mindenki be tudjon jutni a Virágfürdőbe átöltözni. Legyen Nálad kis címletű pénz mindenhol, hogy minél gyorsabb legyen a fizetés.

-         Futás közben, a Keletivánfa utca 27-nél, köszönjetek Anyósomnak (Juci mama) és Apósomnak (Tóni papa), akik az utolsó dombról lefelé, a 16-os km után várnak Benneteket egy-egy jutalom kockacukorral a dombokon való túljutás jutalmaként. Aki még azt is elmondja, hogy milyen rendes ember a vejük, az számíthat örök hálámra! Vigyázat további rokonok pálinkával is megjelenhetnek! Csak felkészülteknek!

-         Arra kérlek, hogy mindenhova időben érkezz, legalább 2 órával a rajt előtt, ne az utolsó pillanatban! Mivel az időjárás nagyon nehézzé teszi az utazást INDULJ ELŐBB!

 

Mindent megteszünk és nagyon várunk.

Ügyelj a biztonságos megérkezésre!

 

Péter Attila és csapata

 

© 1989 - 2020
Designed by Szliczki József