Gyakran Ismételt Kérdések

200x150

Mi az az újraindítás?

 

A verseny közben egy újabb RAJT helyszíne. Ennek időpontját és helyét előre megadjuk, hogy biztosan odaérjen az a futó, aki onnan indul. Erről a pontról mindig egy új időmérő chippel kell rajtolni. Az a célja, hogy a mezőny a közúton minél nagyobb biztonságban haladjon és ne nyúljon el túl hosszúra. Mindenki egyszerre rajtol, nem engedjük el azokat, akiknek a váltótársuk korábban ideér és nem várjuk meg a később érkező futókat sem.

 

Hogyan utazzunk és szurkoljunk?

 

A legegyszerűbb, ha a buszainkkal utaztok. A buszokat igény szerint rendeljük és a versenyzőik számára kötelező feladatot teljesítik, de időrendjük olyan, hogy szurkolói pontokon is megállnak. Rendeld meg a szállítást mindössze 500 Ft-ért. Aki szeretne a csapatával saját autójával maradni, azok számára a legfontosabb tanács, hogy mindig úgy közlekedjetek, hogy a versenyt ne zavarjátok! A legfontosabb, hogy ne parkoljatok a váltópontokon! Soha ne szurkolj a váltóponton! A parkoló autó zavarja a versenyt! Van az útvonalon még 70-80 km, ahol a futóknak jól is esik a bíztatás, de nem okoz dugót a kis településeken és váltóhelyeken.

 

Hány autóval lehet megoldani a váltást?

 

Négy fős csapatok esetében egy gépkocsi elég. A négy fős csapatok mindig újraindítási pontokon "váltanak". Ezeken a helyeken viszonylag nagy hely áll rendelkezésre. Ennek ellenére ügyelj arra, hogy mindig elférjen melletted a futó és a szembejövő forgalom is!

12 fős csapatok esetében minimum két járműre van szükség. (Ha csak egy lenne, akkor annak olyan nagynak kellene lennie, hogy beleférjen a csapat és vissza kellene jönnie a hátrébb lévő futókért. Ehhez meg kellene fordulnia, ami sok helyen lehetetlen egy busz számára és óriási forgalmi akadályt jelentene a futóknak és a kísérő gépkocsiknak.) Ha egy autóval olyan futót visztek, aki futni fog, akkor haladjatok a mezőny előtt, érkezzetek időben, tegyétek ki a futót, hadd melegítsen és menjetek tovább azonnal a váltóhelyről. A másik autótok a mezőny mögött haladjon és vegye fel azt a futót, aki éppen végzett. A két (vagy három) autó mindig a váltópontokon kívül találkozzon egymással és alakítsák ki az ülésrendet a következő szakaszra. Így soha nem kell az egész mezőnyt megelőzni azért, hogy az utolsó kocsitokból első legyen a verseny közben!

 

Van-e csomagszállítás a rajtból a célba?

 

Igen van, ha buszos szállítást rendelsz! Minden buszunk egyben csomagszállító jármű is. Minden futó a csomagját a saját buszára kell, hogy feltegye. Különleges eset, ha valaki két vagy több egymás utáni szakaszt fut, mert neki a csomagját arra a buszra kell tennie, ahol befejezi a futást. Kérünk Benneteket, hogy törekedjetek arra, hogy a csomagotokat minél kisebbre pakoljátok egybe. Fontos, hogy a csomagon minden zsebet, zárat csukjatok be, hogy abból semmi ne tudjon kiesni. A csomagotokkal ne foglaljatok el ülőhelyet. Kérjétek meg a gépkocsi vezetőjét arra, hogy azokat a csomagokat, amire nem lesz szükségetek, a busz csomagtartójába tehessétek. A buszotok a verseny napján "második otthonotok" lesz. Itt tudtok pihenni, öltözni is. A rajtszámotok egyben a buszra való felszállásra is jogosít. Ismerkedjetek össze egymással és figyeljetek arra, hogy illetéktelenek ne szálljanak fel a buszra - ez az értékek megőrzése tekintetében is fontos!

 

Mi az a "Falka"?

 

A csapatokból települések vagy budapesti kerületek szerint csoportosított egység. A település, kerület hírnevéért közösen küzd. A Falkába 3-5 csapat nevezhető. Egyetlen kikötéssel: legalább egy középiskolás csapatnak (0. kategória) kell a falkában lennie. A Falka az egy településről érkező csapatok részére számtalan lehetőséget kínál. Az egyik legfontosabb, hogy összeismerkedhettek egymással és a későbbiekben, otthon közös futásokat is szervezhettek, esetleg edzőhöz, újabb futóközösséghez tartozhattok. Érdemes a helyi BSI Futónagykövettel is összeismerkednetek. Mint a település csapata megkereshetitek a helyi polgármesteri hivatalt, ahonnan esetleges támogatást is szerezhettek a részvételhez. Megkereshetitek a helyi médiumokat, hogy tájékoztassák a településen élőket, hogy több csapattal képviselitek őket egy versenyen. Közös utazást szervezhettek, amely lényegesen lecsökkenti a részvételi költségeket. Bárki megszervezheti a falkát, külön nevezési díj erre nincs, de díjazás igen. A legjobb falkavezérek serlegeket, minden falkatag pedig a Moments ostyáját nyeri!

 

Hogyan kell az időmérő CHIP-et használni?

 

A chipet akkor, amikor a Te szakaszod következik, az ujjadra kell erősíteni az általunk biztosított gumis pánt segítségével. Az időmérés minden szakasz végén, egy felfordított műanyag vödör tetejére helyezett doboz segítségével történik. Kötelező a chipet az időmérő doboz nyílásába dugni, ez érzékeli a chipedet és rögzíti az idődet (fény- és hangjelzést is ad). A váltás az időmérő chip kézből-kézbe való átadásával mindig az időmérés UTÁN történik. Mivel a csapatotok minden újraindítás közötti szakaszra új chipet kap, ezért a chipeket nem szabad összekevernetek. Vigyázzatok, mert ezek ránézésre teljesen egyformák! Azért csomagoljuk külön a chipeket a hozzájuk tartozó rajtszámokkal, hogy össze ne cseréljétek véletlenül azokat. Vigyázz a chipre, mert 10000 Ft-od bánja, ha elhagyod.

© 1989 - 2024
Designed by Szliczki József